FOTO: Nova ekonomija

Halo, Čačak: Telekom preuzeo Telemark

FOTO: Nova ekonomija

Telekom Srbija saopštio je da je kupio kablovskog operatera Telemark, za kog navodi da je najveći kablovski operater u srednjoj i zapadnoj Srbiji sa 25.000 korisnika interneta i televizije.

Telemark pruža usluge korisnicima u Čačaku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Mionici, Ljigu, Banji Vrujci, Mataruškoj banji i Kosjeriću.

„Ovom akvizicijom Telekom Srbija povećava svoju korisničku bazu, a korisnicima sa ovih teritorija pruža mogućnost korišćenja bržeg i kvalitetnijeg interneta, kao i vrhunsku televizijsku ponudu", navodi Telekom.

Telemark je u 2018. godini imao preko 250 miliona dinara poslovnih prihoda, a godinu je završio sa 18 miliona dinara neto dobitka, prema bilansu uspeha objavljenom na sajtu APR.

PROČITAJTE JOŠ:

Dug Telekoma Srbije porastao 100 odsto

Huawei nas već posmatra

Do kupovine od strane Telekoma, čačanski Telemark bio je u vlasništvu Slobodana Markovića. OVa firma nema registrovana zavisna društva u Srbiji.

Telekom je još 31. decembra podneo prijavu koncentracije Komisiji za zaštitu konkurencije radi sticanja kontrole nad kompanijom Telemark.

Telekom Srbija kupio je više kablovskih operatera u okviru strategije „Milion plus", čiji je cilj da nacionalna telekomunikaciona firma stekne preko milion korisnika.

Poslednjih godina Telekom je kupio operatere Kopernikus Technology, Radijus Vektor, Avcom i Masco.
Nakon prodaje Kopernikus Technology, vlasnik korporacije Kopernikus Srđan Milovanović, čiji je brat Zvezdan funkcioner Srpske napredne stranke, kupio je televizije sa nacionalnom frekvencijom TV Prva i O2.

Zbog toga što je kupovinu operatera Telekom finansirao iz kredita, dug ove firme porastao je za gotovo 100 odsto, objavio je list Danas krajem maja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Predrag

    Po kojoj ceni je kupljen?