Ronald Zeliger, direktor Hemofarma FOTO: Hemofarm

Hemofarm obeležio 25 godina rada pogona za proizvodnju antibiotika

Ronald Zeliger, direktor Hemofarma FOTO: Hemofarm
Kompanija Hemofarm saopštila je danas da je obeležila 25 godina rada pogona za proizvodnju antibiotika u Dubovcu kod Kovina, iz koga se na domaće i međunarodno tržište godišnje plasira blizu 200 miliona kapsula, 54 miliona film tableta i 7,5 miliona bočica suvog sirupa.

Iz Hemofarma podsećaju da su u savremenoj medicini antibiotici jedna od najvažnijih grupa lekova u lečenju infekcija zbog čega primarni zadatak te kompanije i dalje ostaje da prati najviše svetske standarde kvaliteta proizvodnje, a da znanje i iskustvo zaposlenih uskladi sa potrebama farmaceutskog tržišta.

"Pre četvrt veka pokrenuta je proizvodnja antibiotika u pogonu u Dubovcu i u prvom periodu pravili smo samo kapsule. Antibiotici i danas čine prvu liniju odbrane zdravlja organizma protiv bakterijskih infekcija i zato predstavljaju jedno od najznačajnijih otkrića medicine 20. veka", istakao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger povodom jubileja. 

Na svečanosti povodom jubileja pogona u Dubovcu, zaposlenima koji su od prvog dana deo proizvodnje antibiotika, uručene su zahvalnice za trud i posvećenost kompaniji.

"Naši zaposleni poštuju visoke zahteve industrije i ispunjavaju sve neophodne kriterijume za kvalitetan rad. To prepoznaje i medjunarodna zajednica, te više od polovine proizvodnje iz pogona antibiotika plasiramo na inostrano tržište. Osim ruskog, gde izvozimo više od 50 odsto proizvedenih antibiotika, naši proizvodi dostupni su i na tržištima Zapadnog Balkana", rekao je Zeliger.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara