I Vajber uključen u zaštitu od pandemije

Foto: Pixabay

Preko alikacije Vajber putem posebnog broja 064 / 88 11 405 građani mogu da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Sada kada se epidemija korona virusa razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana primetno opuštanje građana i slabljenje poštovanje epidemioloških mera, upozoravaju nadležni.

"Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera preko aplikacije Vajber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera", stoji u saopštenju.

STIŽU REAKCIJE NA NOVE MERE I ZABRANE KRIZNOG ŠTABA, PRIVREDNICI TRAŽE UKIDANJE

U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je ponašanja građana koji su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu.

Republički Krizni štab, pre dva dana doneo je odluku da zbog pandemije ugostiteljski objekti mogu da rade do 23 časa, što je izazvalo negodovanje nekih privrednika.

KRIZNI ŠTAB: RADNO VREME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA DO 23 ČASA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.