Vladislav Lalić FOTO: N1

Ikea počinje izgradnju Beogradskog trgovačkog centra na proleće 2019.

Vladislav Lalić FOTO: N1
Kompanija Ikea će na proleće 2019. godine početi izgradnju Beogradskog trgovačkog centra, pored robne kuće Ikea u Bubanj potoku, površine preko 40.000 kvadrata, u koji će biti uloženo 50 miliona evra, izjavio je direktor za razvoj u Ikei za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Završetak trgovačkog centra, gde će raditi više od 400 ljudi, očekuje na proleće 2020. godine.

"Došli smo u Srbiju da ostanemo dugoročno a novi investicioni ciklus u Beogradski trgovači centar je potvrda toga", kazao je Lalić u Vladi Srbije prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji u projektu izgradnje tržnog centra Ikee.

Lalić je memorandum potisao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i zamenikom gradionačenika Beograda Goranom Vesićem.

Prema Lalićevim rečima, investicijom u novi centar dodatno se unapredjuje komercijalna zona u delu Beograda koji je je ranije bio močvaran.

Sa tom investicijom ulaganja Ikee u Srbiju biće oko 120 miliona evra.

Na pitanje koji proizvođači će imati svoje prodajne objekte u sklopu tog centra, Lalić je kazao da je još rano govoriti o brendovima ali da će se prvi put pojaviti mnoge robne marke koje do sada nisu bile na tržištu Srbije.

"Očekujemo dalji rast tržišta Srbije i zato i dalje investiramo", rekao je Lalić i dodao da je od dolaska Ikee u Srbiju, avgusta 2017. godine, tržište nameštaja povećano 14 odsto.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara