FOTO: Pixabay

Infostan nudi reprogram ljudima koji su utuženi kod izvršitelja

FOTO: Pixabay

Javno komunalno preduzeće Infostan počelo je da pruža mogućnost neredovnim platišama da neizmirene obaveze otplate na rate, a reprogram se odnosi i na pojedince koji su utuženi kod sudova i javnih izvršitelja, pišu Večernje novosti od petka.

Infostan je saopštio da se reprogram odnosi i na dužnike za čije postupke su donete pravosnažne presude i rešenja o izvršenju, kao i na one čiji su postupci u toku pred nadležnim sudovima.

Takođe, ovu mogućnost moći će da koriste i oni koji duguju više od tri meseca a protiv kojih nije pokrenut postupak prinudne naplate, kao i oni koji su u prethodnim godinama pristupili reprogramu duga ali se nisu pridržavali dinamike otplate.

„Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredaba, pri čemu mogu da izaberu željeni model otplate preostalog duga", navodi se u saopštenju koje prenose Večernje novosti.

Plaćanjem duga u celosti otpisuje se 15 odsto preostalog duga, otplatom na tri mesečne rate otpisuje se 12 odsto, na šest rata otpisuje se 10, a na 12 rata pet odsto duga.

Zainteresovani za reprogram duga mogu da dođu u bilo koju ekspozituru ili sedište Infostana svakim danom od 7:30 do 15:30 gde će dobiti predlog ugovora.

Potpisnici ugovora su dužni da ga overe kod javnog beležnika i dostave JKP Infostan tehnologije.

U slučaju neplaćanja dve uzastopne rate celokupna dugovanja prema Infostanu dospevaju na naplatu odmah, pišu Večernje novosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Planinki 1,6 miliona evra subvencija za izgradnju hotela

Posle besplatnog zemljišta, još 14 miliona evra za MTU

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara