FOTO: Glenn Fawcett/DoD

Inicijativa Vučića: SNS fondacija za „medijsku obuku“

FOTO: Glenn Fawcett/DoD

Srpska napredna stranka osnovala je Fondaciju „Za srpski narod i državu" koja kao jedan od ciljeva ima i „medijsku obuku", a u upravnom odboru sedi i dekan Filološkog fakulteta u Beogradu.

Kako prenosi Istinomer, Fondacija je osnovana na inicijativu prеdsеdnika SNS Alеksandra Vučića, a na njenom čelu je članica Glavnog odbora te partije Bojana Radaković.

„Alеksandar Vučić jе inicirao osnivanjе Fondacijе. On jе apsolutni lidеr u Srbiji, on pišе istoriju i stvara budućnost. Mеni jе on, slobodno mogu rеći, idol i žеlim da ga pratim u stopu i da sa njim i njеgovim timom ostavim trag u našoj državi", rekla je Radaković za SNS informator.

Među ciljevima Fondacije su „unaprađenje političke kulture u Srbiji, medijska obuka i promocija putem tradicionalnih medija i društvenih mreža političara i društvenih delatnika koji se zalažu za modernu i naprednu Srbiju", navodi se u Statutu.

Među ostalim proklamovanim ciljevima su naučna istraživanja, sprovođenje obrazovnih programa i „obnova i zašita porodičnih vrednosti i srpske tradicije, kulture, pisma, jezika".

Predsednik Upravnog odbora Fondacije je bivši funkcioner DSS Dejan Mihajlov, a članovi su Dejan Đurđević, Ivan Radovanović, Nebojša Bakarec, Uroš Šuvaković i Ljiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta u Beogradu.

Marković je 2018. godine postala gradski odbornik na listi SNS-a ali nije podnela ostavku na poziciju dekana, nakon čega je deo zaposlenih na Filološkom fakultetu ukazalo da je to suprotno Statutu Univerziteta u Beogradu.

Prema pisanju Istinomera, Uroš Šuvaković je nekadašnji funkcioner Socijalističke partije Srbije i službenik Državne bezbednosti za vreme Slobodana Miloševića, a sada profesor na Učiteljskom fakultetu u Beogradu.

Nebojša Bakarec je bivši član DSS, sada odbornik SNS u Skupštini Beograda, Dejan Đurđević je bivši predsednik Republičke izborne komisije (RIK), a Ivan Radovanović je kolumnista nedeljnika „Ekspres", piše Istinomer.

PROČITAJTE JOŠ:

Od Rusije uzimamo kredit za izgradnju železnice od 172 miliona evra

 

Lazaru Ristovskom za film 10 miliona od Novog Sada


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • dr toxic

    Ahahhahhahahhaha, ahahhahahahah...pa da nas i dalje truje...

  • mila

    I to mi placamo. Kako da nam jos bolje ispiraju mozak.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.