Foto: Nova ekonomija

Ispružite se za 3.500 dinara

Foto: Nova ekonomija
Ležaji koji se izdaju na domaćim turističkim destinacijama poput Beograda, Vrnjačke banje ili Zlatibora biće oporezivani 3.500 dinara, pišu Večernje novosti.

Kako za Novosti kaže Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, primenom Zakona o porezu na dohodak građana  od 1. jula, svi oni koji izdaju domaći smeštaj, odnosno privatni smeštaj i „stan na dan" biće povoljnije oporezivani nego što je to bilo do sad.

PROČITAJTE JOŠ:

Knežević objašnjava da će iznoz za mesta prve kategorije biti između 3.000 i 4.000 dinara i 3.500 dinara godišnje po jednom krevetu. Taj porez odnosiće se samo na fizička lica koja izdaju sobe, apartmane, stanove i kuće.

On navodi da trenutno ne postoji precizan broj fizičkih lica koja će plaćati ovaj porez, jer tu evidenciju vode lokalne samouprave, te da one znaju koliko je takvih kreveta i da ministarstvo na taj način želi da ima realnu statistiku o tome koliko ima kreveta u domaćoj radinosti.

Na taj način znaće se koliko ima gostiju i za šta su zainteresovani, ali i koliko se prosečno zadržavaju i kako provode vreme na destinaciji.

Knežević preporučuje vlasnicima da iskoriste priliku i da registruju svoje kapacitete po povoljnim uslovima, jer će u suprotnom biti sankcionisani povećanim kaznama. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara