Istraživačima do 2,4 miliona kroz program Dokaz koncepta

Foto: Pixabay

Fond za inovacionu delatnost objavio je novi javni poziv za Program dokaz koncepta, namenjen istraživačima kojima je potrebna podrška da dokažu da će iz njihovog sadašnjeg rada nastati novi proizvod za kojim postoji potreba na tržištu.

Kroz Dokaz koncepta istraživači iz naučnoistraživačkih organizacija mogu da dobiju poslovnu i finansijsku podršku u iznosu do 2,4 miliona dinara kako bi utvrdili tehničke karakteristike i tržišnu primenu novog proizvoda, procesa ili tehnologije koji razvijaju u svom istraživanju, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani istraživači mogu podneti prijavu do 28. aprila, putem portala Fonda za inovacionu delatnost

Mogu se prijaviti projekti iz svih oblasti nauke i tehnologije, uključujući i društveno-humanističke i umetnost, od strane naučnoistraživačih organizacija, kao i svih drugih institucija i organizacija u Srbiji koje su akreditovane za naučnoistraživačku delatnost, uključujući i privatne.

Tokom prethodnog ciklusa programa Dokaz koncepta, Fond je odobrio 57 miliona dinara za realizaciju 26 projekata, a istraživačima je, osim finansijske, na raspolaganje data i mentorska podrška, kako bi što efikasnije kreirali tržišno orijentisan proizvod, strategiju komercijalizacije i poslovni model.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara