Foto: Pexels

Istraživanje o društveno odgovornom poslovanju

Foto: Pexels
Forum za odgovorno poslovanje (FOP), povodom obeleževanja desetogodišnjice osnivanja i delovanja, u saradnji sa Smart kolektivom počeo je veliko istraživanje stavova poslovnog sektora o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji.

"Pored utvrđivanja stavova o ovoj temi, cilj istraživanja je i da se napravi presek trenutnog stanja u ovoj oblasti, da saznamo kolika je važnost društveno odgovornog poslovanja za preduzeća koja posluju u Srbiji, kao i da identifikujemo potencijale za zajedničku saradnju kroz udružene inicijative", navodi se u saopštenju Foruma za odgovorno poslovanje.

Na osnovu rezultata istraživanja, prikupljenih primera dobrih praksi i konsultativnog procesa s predstavnicima preduzeća svih veličina biće definisane preporuke za unapređenje stanja društveno odgovornog poslovanja u Srbiji, sa akcentom na preporuke za mala i srednja preduzeća.

"Upitnik o društveno odgovornom poslovanju poslat je na adrese preduzeća koja posluju u Srbiji i ovim putem pozivamo ih da ga popune kako bismo dobili što objektivnije i validnije podatke o ovoj oblasti", piše u saopštenju. 

Istraživanje će trajati do 23. novembra 2018., a svi zainteresovani više informacija mogu saznati na sajtu odgovornoposlovanje.rs.

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru. 

Vizija Foruma je društvo u kojem biznis značajno doprinosi rešavanju problema zajednice i u kojem su prakse društveno odgovornog poslovanja utemeljene u svakom preduzeću, od najmanjeg do najvećeg.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara