Foto: Promo

Ivan Stanković proglašen za počasnog ambasadora EKOF-a

Foto: Promo
Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu proglasio je Ivana Stankovića počasnim ambasadorom te visokoškolske institucije zbog, kako se navodi u saopštenju, kontinuirane podrške u promociji i predstavljanju tog fakulteta u stručnoj javnosti. 

"Stanković je jedan od onih ljudi koji su kreirali nezaboravne reklame i marketinške kampanje koje svi pamtimo, kojima je oblikovao marketing scenu u Srbiji. Pri tome je uvek sa ponosom isticao da je svoja prva znanja stekao na Ekonomskom fakultetu. Nadam se da će mladima nastaviti da prenosi svoje bogato znanje i iskustvo i da će u ovoj novoj ulozi, biti još češći gost svog matičnog fakulteta”, izjavio je dekan fakulteta Branislav Boričić uručujući plaketu.

Stanković je predsednik i vlasnik marketing agencije Communis DDB i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti.

Završio je Ekonomski fakultet 1978. godine, a zajedno sa pokojnim Draganom Sakanom  osnovao prvu multinacionalnu reklamnu agenciju u bivšoj Jugoslaviji Saatchi & Saatchi. 

Dobitnik je brojnih priznanja, između ostalih i nagrade za životno delo Udruženja ekonomskih propagandista Srbije. Autor je knjige "Kakodalogija”.

"Velika je čast za jednog studenta dobiti titulu ambasadora fakulteta. Iako nisam bio najbolji student, meni je Ekonomski fakultet dao veliku i sjajnu osnovu da u životu nađem ono što me interesuje, ispunjava i uzbuđuje i nakon četrdeset godine karijere. I na tome sam beskrajno zahvalan”, kazao je Stanković.

Ambasadori Ekonomskog fakulteta su istaknuti alumnisti, ali i sadašnji studenti te institucije, koji na najbolji način promovišu fakultet i predstavljaju uspešne pojedince u sferi ekonomije i biznisa i van nje. 

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara