FOTO: Nova ekonomija

Izdavaču Informera tri miliona za reklamiranje od Državne lutrije

FOTO: Nova ekonomija

Kompanija Insajder tim, koja izdaje tabloid Informer, dobila je skoro tri miliona dinara od Državne lutrije Srbije za usluge oglašavanja, navodi se u dokumentima na sajtu Uprave za javne nabavke.

Insajder tim, čiji je vlasnik glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, dobio je posao na konkursu na kom je uslov bio da prodati dnevni tiraž ponuđača bude najmanje 90.000 primeraka.

Informer%20Lutrija

Pošto u Srbiji ne postoje javno dostupni podaci o prodatim tiražima novina, nije jasno da li uslove sa konkursa ispunjava još neki list osim „Informera".

Prema konkursnoj dokumentaciji, Državnoj lutriji Srbije bilo je prihvatljivo da ovaj uslov zajednički ispunjava dve ili više dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću, ali Insajder tim se pojavio kao jedini ponuđač.

PROČITAJTE JOŠ:

Biznismenu povezanim sa SNS 16 miliona da čuva Adu Ciganliju

Televiziji biznismena bliskog SNS-u milioni iz lokalnog budžeta

U dokumentima se navodi da se ponuđač obavezuje da minimalno tri puta nedeljno izvrši besplatnu objavu službenih izveštaja Centralnog trezora Državne lutrije Srbije o rezultatima igara na sreću TV Bingo i Bingo plus, Loto 7 od 39 brojeva i Loto plus i Džoker.

Odluka o dodeli ugovora Insajder timu datirana je na 26. jun. 

Insajder tim je u 2018. godini imao gotovo 670 miliona dinara poslovnih prihoda. Istovremeno, dnevni list Informer prekršio je Kodeks novinara Srbije 600 puta samo u periodu avgust-decembar 2018, prema podacima Saveta za štampu.

Filip Rudić

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara