FOTO: N1

Izmeštaju se dolazni peroni BAS-a, ali u blizini sadašnje stanice

FOTO: N1

Dolazni peroni Beogradske autobuske stanice (BAS) biće privremeno izmešteni iz parka kod hotela “Bristol” na prostor iza sadašnje stanice, dok se ne izgradi novi objekat u Bloku 42 na Novom Beogradu, piše Politika.

Beogradska autobuska stanica u junu je dobila privremenu građevinsku dozvolu da izgradi "privremeni objekat saobraćajne namene, a u funkciji Beograda na vodi" na skoro 20.000 kvadrata, od čega će nadzemni objekti biti 2.000, parking na oko 14.500 i saobraćajnice na nešto više od 3.000 kvadrata.

U preduzeću “Beograd na vodi” za N1 u ponedeljak nisu odgovorilišta se gradi, za čije potrebe i prethodi li završetku te gradnje rušenje stare autobuske, ali list “Poltika” navodi da je reč o privremenoj selidbi dolaznih perona BAS-a.

Naime, od ove jeseni, prema pisanju “Politike”, putnici koji autobusima iz drugih gradova dolaze u srpsku prestonicu, umesto na dolaznim peronima kod hotela “Bristol”, izlaziće stotinak metara dalje – na privremene dolazne perone BAS-a koji se trenutno uređuju na mestu nekadašnjih železničkih magacina, uz novi bulevar u "Beogradu na vodi".

Stari dolazni peroni posle toga biće srušeni zbog nastavka izgradnje “Beograda na vodi”, a nove perone, koji se grade o trošku BAS-a, putnici koji dolaze u glavni grad koristiće dok se stara BAS-ova stanica ne preseli u Blok 42.

Kada će to definitivno biti, ni “Politika” nije uspela da sazna. U BAS-u nisu želeli da govore o preciznim datumima koji se tiču završetka nove stanice na Novom Beogradu, istakavši da ovaj kompleksan projekat i rokovi u vezi sa njim zavise od više činilaca.

Ipak, nije isključeno da se deo autobuskih polazaka pre kraja godine premesti na Novi Beograd, gde se privodi kraju izgradnja aneksa koji bi trebalo da posluži kao privremeni objekat autobuske stanice dok se ne izgradi nova zgrada. U BAS-u i gradu tu informaciju za “Politiku” nisu potvrdili, ali ni demantovali.

“Politika” podseća da je ranije najavljivano da će u aneks na Novom Beogradu biti preseljena “Lastina” autobuska stanica, ali kako se sa izgradnjom u Bloku 42 kasnilo, a “Beograd na vodi” se širio, počelo je uklanjanje “Lastinih” sadržaja iz Savskog amfiteatra, a polasci ovog prevoznika prošlog leta premešteni su privremeno na BAS-ove perone.

Jednog dana, kada Beogradska autobuska stanica bude u potpunosti preseljena na Novi Beograd, na mestu gde se ona danas nalazi biće izgrađeni stambeni objekti, vrtić i škola.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara