Javna prozivka bivšeg predsednika UO Komercijalne banke

https://en.wikipedia.org/wiki/User:Warrior034

Nekadašnji predsednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj kažnjen je odlukom Agencije za borbu protiv korupcije javnim objavljivanjem odluke o povredi zakona dve godine pošto više nije na toj funkciji. 

Naime, kako se navodi u Službenom glasniku od 11. marta u kojem je objavljeno rešenje direktora Agencije, kada je preuzeo funkciju u Komercijalnoj banci Krulj nije u roku od 15 dana prijavio Agenciji da je i viši konsultant za naplatu potraživanja u Agenciji za osiguravanje depozita. 

Osim toga, kako se navodi u odluci Agencije, nije poštovao zakon i u predviđenom roku preneo svoja upravljačka prava u privrednom društvu “Neo communications” u likvidaciji čiji je bio vlasnik. 

Zakonom o borbi protiv korupcije predviđeno je da funkcioner koji je u trenutku stupanja na javnu funkciju obavlja drugi posao ili delatnost, dužan je da u roku od 15 dana od stupanja na javnu funkciju obavesti o tome agenciju. 

U drugom slučaju, prekršio je zakon jer u roku od 30 dana od imenovanja nije preneo upravljačka prava u privrednom društvu na pravno ili fizičko  ice koje sa njim nije povezano. 

Zbog ovih prekršaja Krulju je izrečena mera objavljivanja odluke o povredi zakona čije troškove će on snositi. 

Inače,Vladimir Krulj smenjen je sa mesta predsednika Upravnog odbora Komercijalne banke u februaru 2018. godine, posle dve godine na toj funkciji.

Kako se predstavljao, profesor je na Univerzitetu u Luvenu u Belgiji, a jedno vreme bio i savetnik za ekonomska pitanja u Vladi Srbije. Na zahtev ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović u maju 2017. godine razrešen je članstva u pregovaračkom timu za pristupanje Evropskoj uniji. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Milan

    Francuski djak, sa Djelicem namestio Komercijalnu banku NLB-u