FOTO: Pexels

Jednokratna pomoć od 3.000 dinara penzionerima u decembru

FOTO: Pexels
Jednokratnu pomoć od 3.000 dinara 1,7 miliona penzionera dobiće početkom decembra, za šta će biti izdvojeno 5,24 milijarde dinara, a pomoć će im biti isplaćena na isti način kao što primaju i penziju, izjavio je ministar finanasija Siniša Mali.

On je u pisanoj izjavi, koju je prenelo Ministarstvo finanasija, naveo da je Srbija za isplatu jednokratne pomoći dobila i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda što potvrdjuje, kako je rekao, odlično stanje finansija.

Mali je dodao da će višak novca i dalje biti korišćen da se pomogne najstarijim sugrađanima, tako da će se sa tom praksom nastaviti i sledeće godine, ako budu postignuti dobri ekonomski rezultati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čiju izjavu je takođe prenelo Ministarstvo finanasija, rekao je da Vlada nastoji da svi građani žive bolje i da će dodatni novac penzionerima biti isplaćen iz realnih prihoda.

Prihodi PIO fonda, zahvaljujući dobroj naplati poreza i doprinosa, manjoj nezaposlenosti, otvaranjem novih radnih mesta, ali i efiksnom borbom Inspektorata za rad protiv rada na crno, ostvarili su dodatni suficit. To je omogućilo da sada na kraju godine iz tih realnih prihoda izdvojimo dodatnih 5,24 milijardi dinara", rekao je Đorđević.

On je rekao da će uskoro biti saopšten tačan datum isplate.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara