FOTO: Medija centar Beograd

Jelena Trivan ponovo direktorka Službenog glasnika

FOTO: Medija centar Beograd

Aktuelna direktorka Službenog glasnika, Jelena Trivan, izabrana je ponovo za direktora ovog javnog preduzeća, i to za vršioca dužnosti, objavljeno je u rešenju o imenovanju u Službenom glasniku od 11. januara.

Prvi put je Trivan na čelo ovog javnog preduzeća izabrana 2015. godine. Konurs za novog direktora raspisan je u oktobru prošle godine.

Prema pisanju Istinomera, rođena je 1973. godine u Kosovskoj Mitrovici. Odrasla je u Prištini, a nakon toga je živela u Kragujevcu gde je završila gimnaziju. Diplomirala je 1996. godine je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Završila je specijalističke studije u Briselu – "Evropske institucije i struktura EU”. 

Nedavno su se u medijima pojavili navodi sa dokazima da je plagirala doktorat.
 
Kako navodi Istinomer, otac joj je bio profesor na Pravnom fakultetu, a majka sudija. Nakon pobede koalicije „Zajedno" radila je na jednoj od nezavisnih televizija u to vreme – Radio-televiziji Kragujevac. Predavala je zatim književnost u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, a bila je i jedan od osnivača Unije sindikata prosvetnih radnika. Sa mesta profesorke književnosti zbog političkog angažovanja otpuštena je u proleće 2000. godine. 
 
Nakon petooktobarskih promena, počinje da radi u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, na mestu zamenice Rasima Ljajića, gde je ostala do 2006. godine. Od 2004. predstavljala je Srbiju u Komitetu za ljudska prava Saveta Evrope. 
 
Na funkciju portparolke Demokratske stranke imenovana je 6. maja 2006. godine. Bila je poslanica je u Skupštini Srbije od 2007. godine, kao i članica Odbora za evropske integracije i Odbora za kulturu i informisanje. Na XIV Skupštini DS održanoj 18. decembra 2010. izabrana je za potpredsednicu Demokratske stranke. 
 
Krajem juna 2013. podnela je ostavku na sve stranačke funkcije u Demokratskoj stranci. U pismu koje je uputila rukovodstvu DS-a ona je navela da se na to odlučila "zbog neslaganja sa politikom tadašnjeg rukovodstva, koja za rezultat ima propadanje stranke”. Početkom februara 2014. napustila je Demokratsku stranku.

PROČITAJTE JOŠ: NIKO NE ZNA KOLIKO IMA DRŽAVNIH PREDUZEĆA U SRBIJI
 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Momir

    Fuj !