FOTO: Promo

JKP Infostan i Fondacija Divac poklonili pakete najsiromašnijim porodicama s jednim roditeljem

FOTO: Promo
Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa JKP Infostan tehnologije, obezbedila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 550 najsiromašnijih jednoroditeljskih porodica sa evidencije 17 opštinskih odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu. 

Uz pomoć 5.603 Beograđana i Beograđanki, prikupljeno je više 1.800.000 dinara za kupovinu paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu, saopšteno je iz ove fondacije. 

"Prema relevantnim podacima, ispod linije apsolutnog siromaštva u Srbiji živi oko pola miliona ljudi, a posebno su ugrožene porodice u kojima jedan roditelj brine o deci, rekla je Ana Košal, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac i dodala da će Fondacija i ubuduće organizovati akcije prikupljanja pomoći za najsiromašnije i promovisati kulturu davanja u našem društvu.

JKP Infostan tehnologije je uz septembarski račun distribuiralo korisnicima uplatnice za pomoć humanitarnoj akciji i pružilo im mugućnost da dobrovoljno doniraju novac, u skladu sa svojim mogućnostima. 

"Veliki broj ljudi je pokazao humanost na delu, prepoznali su značaj ove akcije i donirali sredstva kojima su nabavljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije jednoroditeljske porodice u Beogradu", rekla je Milica Paunović iz JKP Infostan tehnologije.

Fondacija Ana i Vlade Divac dugi niz godina pruža pomoć samohranim roditeljima i njihovoj deci, kao jednoj od najugroženijih grupa u našem društvu kroz stambeno zbrinjavanje, direktnu humanitarnu pomoć i podršku u započinjanju i razvoju malog biznisa.

Zahvaljujemo svim Beograđanima i Beograđankama koji su pomogli da što veći broj naših najsiromašnijih sugrađana dobije pomoć. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara