JOŠ DVA DANA Podkast „Startap-put uspeha“ na kanalima Nove ekonomije

U sredu 7. avgusta počinje sa emitovanjem „Startup – put uspeha" prvi domaći podkast posvećen startup ekosistemu Srbije i regiona. Podkast realizuje Impakt Hab u Beogradu, uz medijsko partnerstvo sa biznis portalom Nova ekonomija. 

Pokretanje podkasta, sve popularnije medijske forme, na temu startupa kao biznis ekosistema u usponu, predstavlja idealan spoj forme i sadržaja.

"Startup – put uspeha” biće objavljivan svake srede na internet stranici Impakt Haba www.belgrade.impacthub.net/media i biznis portalu Nova ekonomije www.novaekonomija.rs.

Impakt Hab u svojoj zajednici okuplja poznate domaće i strane stručnjake, mentore, investitore i same startupe i ovaj podkast će biti digitalni prostor u kome će sa njima voditi razgovore na sve teme koje se tiču startap ekosistema. Neke od tema su kako se razvija uspešan tim, kako pronaći investicije kao i razlike u liderskim stilovima u korporaciji i startapima. 

Cilj podkasta je promocija uspešnih praksi i razmena iskustva šampiona iz različitih industrija. Poslovne zajednice Impakt Haba koje će predstavljati izvor informacija, iskustava i sagovornika iz nedelje u nedelju su digitalni mediji, data science i WEFounders zajednica biznis liderki. 

Impakt Hab, kao prostor, program i zajednica, u februaru 2019.godine, zajedno sa USAID Projektom jačanja okruženja za održivost medija, pokrenuo je fokusirani razvoj podkast zajednice u Srbiji u okviru Media Jam inicijative koja je za krunu imala prvi podkast hakaton. 

Učesnici ovog događaja i inicijative dobili su priliku, prostor i podršku stručnjaka da razviju održivo rešenje za svoj podkast ili naprave koncept nove platforme koja će služiti kao baza znanja za celu podkasting zajednicu u Srbiji.

 

"Impakt Hab podržava razvoj startupa sa ciljem njihovog razvoja i rasta ka inostranom, pre svega tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Startupi kao timovi koji prave inovativna biznis rešenja za 21.vek još uvek predstavljaju nove biznis modele u našem kontekstu ali se kultura u tom smislu rapidno razvija. Cilj ovog podkasta je da neprocenjivo znanje i iskustva koje generišemo u okviru naše internacionalne zajednice podelimo sa startupima, kompanijama, drugim habovima, zapravo svim akterima šire biznis zajednice. Upravo zajedničkim radom svih aktera mi doprinosimo promovisanju baze talenata (talent pool?) po kojoj je domaća biznis scena već prepoznata. Naš podkast je medijski digitalni prostor posvećen razvijanju biznis kapaciteta upravljanja rastom i razvojem, koji su neophodni za održivost i konačno i izlazak na strana tržišta”, rekla je Andreja Koršič, koja se u Impakt Habu bavi razvojem biznis zajednica.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara