Još uvek nije odlučeno ko će suditi građanima koji ne nose maske

Foto: Pixabay

Sudije Prekršajnog suda u Beogradu još uvek ne znaju da li će biti nadležne za procese protiv građana koji ne nose zaštitne maske i preduzetnika koji ne poštuju nova pravila o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, saznaje Politika.

Sudije čekaju tekst odluke grada Beograda ili Vlade Srbije, kako bi precizno znali koji je postupak u njihovoj nadležnosti.

Kazna za nenošenje zaštitne maske u fiksnom iznosu od 5.000 dinara znači da će kažnjeni građani dobijati prekršajni nalog.

Kako kaže predsednica Prekršajnog suda u Beogradu, Olivera Ristanović, bilo bi loše da svi sudovi na teritoriji grada Beograda imaju različito postupanje. Rad sudova treba da bude jednak za ceo Beograd i za sve gradove gde je uvedeno vanredno stanje.

U nadležnosti prekršajnih sudova može biti i nepoštovanje radnog vremena ako preduzetnici ne budu postupali po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ročišta u Prekršajnom sudu održavaju u svakom postupku kada stranka dođe, uz primenu svih mera zaštite, a zahtevi za odlaganje uvažavaju se iz opravdanih zdravstvenih razloga. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara