Južna Koreja zainteresovana za uvođenje direktnog leta Seul-Beograd

Zamenik ministra spoljnih poslova Južne Koreje Ćo Hjun u razgovoru s predsednikom Aleksandrom Vučićem rekao je da je njegova zemlja zainteresovana za koncesiju beogradskog aerodroma i uspostavljanje direktne avio linije između Seula i Beograda, saopštila je kancelarija predsednika Srbije.

Ćo Hjun je Vučiću uručio pismo korejskog predsednika Mun Đeina u kojem se navoda da je "pod izvanrednim vođstvom predsednika Aleksandra Vučića, Srbija napravila sjajan napredak u ekonomskom razvoju i da zato korejske kompanije pokazuju veliki interes za poslovanje u Srbiji i stvaranje partnerstava sa srpskim kompanijama".  

"Od uspostavljanja diplomatskih odnosa 1989. godine, naše dve zemlje su kontinuirano jačale političke, ekonomske i kulturne veze. Nadam se da u narednim godinama možemo i dalje da širimo obostrano korisnu saradnju", navodi se u pismu južnokoreskog predsednika.  

Vučić je izrazio zahvalnost korejskim kompanijama koje su investirale u Srbiji, ne samo na otvaranju novih radnih mesta, već i na prenošenju radne etike srpskim radnicima, navodeći i da je Južna Koreja svojevrstan model za ekonomske reforme u Srbiji.  

Srpski predsednik je zahvalio i na korejskim donacijama u visini od šest miliona dolara, a posebno na nesebičnoj pomoći za odgovor na migrantsku krizu.  

Vučić i Ćo Hjun su izrazili nadu da će se situacija na Korejskom poluostrvu stabilizovati mirnim putem i kroz dijalog.  

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara