Jutjub smanjuje video kvalitet u Evropi zbog zagušenja interneta

Foto: Pixabay

Internet platforma Jutjub (Youtube) objavila je danas da će zbog zagušenja koje izaziva preveliki broj korisnika promeniti video kvalitet na standardnu definiciju za korisnike iz Evropskoj uniji, prenosi Politico Europe.

Odluka je doneta nakon razgovora evropskog komesara za unutrašnje tržište Tijeri Bretona i izvršnih direktora Gugla i Jutuba, Sundara Pičaija i Suzan Vojčicki.

„Milioni Evropljana prilagođavaju se merama o društvenoj distanci zahvaljujući digitalnim platformama, koje im pomažu da rade od kuće, uče i da se zabave“, rekao je Breton.

Gugl je saopštio da će „nastaviti da sarađuje“ sa vladama zemalja članica EU i mrežnim operaterima kako bi smanjio „opterećenje sistema i istovremeno pružili dobro korisničko iskustvo“. 

Internet striming platforma Netfliks (Netflix) takođe će redukovati video kvalitet, kako bi se smanjilo zagušenje interneta u Evropi. 

Evropski internet je sve više napregnut, jer raste broj korisnika koji zbog mera zaštite i samoizolacije za suzbijanje koronavirusa ostaju kod kuće.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara