MIlutin Jeličić Jutka FOTO: N1

Jutka na sastanku SNS u Brusu rekao da njegova ostavka ne važi

MIlutin Jeličić Jutka FOTO: N1
Milutin Jeličić Jutka, predsednik Opštine Brus, nema nameru da ode s tog mesta, iako je optužen za seksualno uznemiravanje, ucene i maltretiranje pet žena. 

On je prošle nedelje, navodno, podneo pismenu ostavku, ali je izgleda to bilo samo skretanje pažnje i pokušaj dobijanja na vremenu.

Kako piše Blic, Jeličič je, na sastanku u centrali SNS-a u Brusu u četvrtak, rekao da njegova ostavka ne važi i poručio predsedniku SO Miroslavu Paniću da ne zakazuje sednicu skupštine na kojoj bi ostavka trebalo da bude konstatovana. 

Jutkina ideja, kako piše ovaj dnevni list, bila je da nakon što ga je SNS primorala da podnese ostavku i pošto su u pojedinim medijima objavljeni snimci na kojima se videlo da je u isto vreme podržavao i predsedničku kampanju Aleksandra Vučića i Vuka Jeremića, preleti u Srpsku radikalnu stranku. 

PROČITAJTE JOŠ:

"Razgovarao je sa Vojislavom Šešeljem, dogovorili su se da Jeličić sa svim odbornicima pređe u SRS i da tako zadrži funkciju. Međutim, odbornici ne bi među radikale, pa mu je to napravilo problem", kaže sagovornik Blic-a.

Zbog toga je planirao da se obrati Darku Glišiću, predsedniku Izvršnog odbora SNS, i da mu traži da stranka odobri nezakazivanje lokalne skupštine, kako bi on ostao predsednik do kraja mandata, odnosno da bi prolongirao ostavku do redovnih izbora.

Podsetimo, on je u petak organizovao proteste podrške sebi, koje je neuspešno pokušao da predstavi kao spontane, jer su neke od žena, koje su protestovale rekle da im je on rekao da dođu da ne bi bile kažnjene i ostale bez posla. 

Jeličić je, takođe, juče organizovao skup podrške Aleksandru Vučiću.

Tužilaštvo u Brusu, pokrenulo je istragu o gašenju struje u Domu kulture u Brusu u vreme kada je Marija Lukić, jedna od Jutkinih žrtava, gostovala u emisiji u kojoj je detaljno opisala kako ju je seksualno zlostavljao.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara