Kako da prijavite trgovine koje nezakonito povećavaju cene?

Foto: Pixabay

Građani i privrednici koji primete drastično i nezakonito povećanje cena životnih namirnica, lekova i medicinske opreme kao i zaštitne opreme ubuduće mogu to da prijave Kontakt centru Republičke inspekcije.

Ovaj kontakt centar za prijavu nezakonitosti otvoren je kako bi se sprečile neregularnosti na tržištu u vreme pandemije koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U Ministarstvu podsećaju i da nije svako poskupljenje nezakonito. Cene uglavnom uvoznih sirovina se menjaju, zbog epidemije koronavirusa poskupljuje i transport pa krajnja cena nekih proizvoda raste i ako nema zloupotreba.

Građani drastično povećanje cena mogu da prijave Kontakt centru na broj 011/6350-322 ili putem sajta www.inspektor.gov.rs.

Prijave mogu da se podnesu i anonimno, a oni koji ostave podatke dobiće u roku od tri dana informaciju kojoj republičkoj inspekciji je prosleđena prijava.

Inače, Vlada Srbije naredila je da se za vreme vanrednog stanja ne mogu povećavati cene osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfikacionih sredstava.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.