FOTO: Pixabay

Keep Light popravlja novogodišnju rasvetu za 12 miliona

FOTO: Pixabay

JKP Javno osvetljenje Beograd dodelilo je kompaniji Keep Light posao reparacije novogodišnje rasete za skoro 12 miliona dinara, pokazuje Odluka o dodeli ugovora koja je objavljena danas.

Procenjena vrednost ovog posla bila je 12 miliona, a Keep Light je bio jedini ponuđač sa cenom od 11.995.055 dinara, stoji u odluci koja je datirana 1. oktobra.

Keep%20Light%20Odluka

Ova kompanija postala je poznata 2016. godine kada je portal Pištaljka.rs objavio da je Keep Light dobio posao kupovine i isporuke svetlećih elemenata u Beogradu na nameštenom tenderu.

Kako je otkrio ovaj portal, u konkursnoj dokumentaciji traženi su svetleći ukrasi identični onima sa fotografija iz kataloga firme čiji je jedini distributer u Srbiji kompanija Keep Light.

Sledeće godine Pištaljka je objavila da je beogradski Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima ugovorio nabavku veštačke jelke za 83.000 evra od firme Keep Light.

Keep Light je poslednjih godina dobio poslove vredne više miliona evra od različitih opština i gradova u Srbiji.

Istraživanje BIRN-a je pokazalo da grupa firmi bliskih predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, među kojima je i Keep Light, dobija višemilionske poslove na uvođenju LED rasvete u nekoliko gradova u kojima je na vlasti Srpska napredna stranka.

PROČITAJTE JOŠ:

Niš nabavlja novogodišnju rasvetu

Odbačena krivična prijava za nabavku jelke od 83.000 evra

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara