Epl ima problem u Kini

Kineske kompanije zovu zaposlene na bojkot američkog Epl-a

Epl ima problem u Kini
Pojedine kineske kompanije pozvale su svoje zaposlene da bojkotuju uređaje iz američkih firmi, reagujući na nedavno hapšenje Meng Vandžou, direktorke Huaveija.

Rukovodstvo nekoliko organizacija i firmi iz najmnoguljudinije zemlje na planeti izdalo je saopštenje u kojima pozivaju svoj članove i radnike, da bojkotuju Eplove uređaje. Pojedine kompanije su svojim zaposlenima odlučile da daju subvenciju za kupovinu kineskih proizvoda, a neke u otišle i korak dalje, preteći im kaznama.

Poslovna udruženja apeluju da se pokaže podrška Huaveiju navodi Jutarnji.hr 

"Amerika hoće da ogranički ekonomski rast Kine. Verujemo da kineski narod mora ostati ujedinjen i dosledno podržati naše nacionalne proizvode", stoji u saopštenju Trgovačke komore okruga Nančong, uz napomenu da će oni članovi koji su kupili Eplove proizvode biti izbačeni sa posla. 

Dobavljač delova elektroničke opreme Menpad iz Šenžena svim zaposlenima nudi 15 odsto subvencije za kupovinu mobilnih telefona kineskie marke Huavei i ZTE. 

"Kompanija će kazniti radnike koji kupuju Eplove telefone novčanom kaznom od 100 odsto tržišne vrednosti uređaja. Prestanite kupovati američke proizvode za kancelariju", stoji u njihovom saopštenju koje su u međuvremenu povukli.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara