FOTO: N1 PrintScreen

Kinesko - srpske patrole čuvaju kineske turiste

FOTO: N1 PrintScreen

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar javne bezbednosti Narodne Republike Kine Džao Kedžijem potisali su sporazum koji će omogućiti bolju komunikaciju MUP-a sa kineskim turistima, uvođenjem zajedničkih patrola dve države tokom letnjih meseci. 

Kako je rekao srpski minister, tada veliki broj kineskih državljana dolazi u Beograd.

Više od 80.000 kineskih turista posetilo je Srbiju 2018. Godine, što je 15 puta više nego 2011. Objavio je nedavno BBC Srbija u svojoj reportaži. Razlog za tako veliki broj kineskih turista su ukinute vize i sve veće otvaravnje ove zemlje. 


Stefanović je sa kineskim kolegom potpisao tri dokumenata o saradnji dva ministarstva u oblasti unutrašnjih poslova, a razgovarali su i o nastavku realizacije projekta "Bezbedan grad" u kojem učestvuje i kineski gigant na tom polju "Huavej", javio je N1.

KINEZI SA BANDERA PREPOZNAJU LICA

"Zajedno sa kineskim kompanijama razvijamo jednu novu, bezbednosnu situaciju u Beogradu, koja će pomoći da građani našeg glavnog grada budu bezbedni, da dostignemo još veći nivo otkrivanja izvršenih krivičnih dela i da kroz softvere i rešenja koja nude kineske kompanije, u zajedničkoj saradnji sa ministarstvom unutrašnjih poslova i našim analitičarima i ljudima koji se bave informacionim tehnologijama razvijemo do kraja, završili smo prvu fazu, razvijamo i drugu, treću fazu bezbednog grada koji će zaista omogućiti da kroz inteligentni sistem video nadzora povećamo bezbednost Republike Srbije", rekao je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ: ZRENJANIN POKLONIO PET MILIONA EVRA KINEZIMA
Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara