Klinički centar Srbije menja naziv

Foto: Pixabay

Vlada Srbije donela je više odluka o promenu naziva zdravstvenih i drugih institucija čiji osnivač je Republika Srbija. Shodno odluci objavljenoj u Službenom glasniku, Klinički centar Srbije, u beogradskoj ulici Pasterova 2, ubuduće će se zvati "Univerzitetski klinički centar Srbije".

Klinički centar Niš će ubuduće biti Univerzitetski klinički centar Niš, a slična situacija je i sa KC Kragujevac, koji postaje "Univerzitetski klinički centar Kragujevac". 

Klinika za stomatologiju Niš, u Bulevar dr Zorana Đinđića 52, menja naziv u"Klinika za dentalnu medicinu Niš", Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju u Lazarevacu "Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac", a Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" "Institut za ortopediju Banjica".

VIše medicinskih ustanova će u nazivu ubuduće umesto "hitnu" imati pridev "urgentnu", kao što su Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac, Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu.

Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje u Beogradu postaje "Gradski zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje", Gradski zavod za kožno-venerične bolesti u Džordža Vašingtona 17"Gradski zavod za kožne i venerične bolesti", dok Arhiv Srbije postaje "Državni arhiv Srbije".

Sve navedene institucije imaju rok do 20. februara da usklade Statut i druge opšte akte sa navedenim odlukama .


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.