Ko je uhapšeni direktor Gerontološkog centra u Nišu

Foto: Pixabay

Direktor Gerontološkog centra Niš Milan Stevanović uhapšen je danas zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlјa lјudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ovo je prvo hapšenje u državnim institucijama zbog propusta tokom zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Kako se navodi, sumnja se da on kao ovlašćeno lice doma za stare "nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje COVID-19", usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković je na redovnoj konferenciji za novinare izjavio da je veliki broj zaraženih posledica neprofesionalnog odnosa, kao i da je naknadno utvrđeno postojanje niz nepravilnosti u radu tog centra

"Dozvoljavane su posete štićenicima doma od strane rodbine, dozvoljavani su izlasci štićenika van doma, što je od samog početka epidemije bilo strogo zabranjeno. Nažalost, imamo indicija i da su se krili simptomi bolesti kod nekih korisnika u samom početku infekcije", naveo je Gojković, i dodao da je za krivično delo za koje se direktor tereti zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Do danas je bilo poznato da je u Gerontološkom centru Niš bilo zaraženo šest korisnika i dvoje zaposlenih, a da je cela zgrada bila u karantinu, podsećaju Južne vesti.

Portal južnasrbija.info piše da je Milan Stevanović diplomirani ekonomista, nekadašnji istaknuti funkcioner Demokratske stranke Srbije u Nišu, koji je naknadno istupio iz te partije i pristupio Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Bio je vršilac dužnosti direktora Narodnih novina pre privatizacije, većnik u niškoj Gradskoj opštini Palilula u jednom mandatu i član jedne od plaćenih komisija u istoj opštini u drugom mandatu.

Trenutno je, prema poslednjim podacima Agencije za borbu protiv korupcije, ponovo član veća niške Opštine Palilule. 

Stevanović je direktor Gerontološkog centra Niš postao u oktobru 2017. godine, nakon serije kadrovskih promena na vrhu te institucije, a tokom mandata sadašnjeg ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića.

On je postao četvrti direktor Doma u periodu od tri godine.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (5)

 • Zrinyi

  Botovi se sakupili.....sumljaju,brane delo i lik.

 • Дракче Тормак

  Одговоран и онај ко га поставио на тој функцији, бар према оним референцама које имао до тада. Изгледа, најблиставија ,,прелет" из ДСС У СНС. Шта ћеш, кадар.

 • Zoran Stojković

  Ne lupajte o Vojsci, nisu oni odgovorni za stručne propuste! Sad će direktor da pretrči u opoziciju i sve će biti srećni, stigao im kadar!

 • Bond (palilula Niš)

  Namestili mu lopovi samo da ga sklone sa te pozicije od samog početka tu ustanovu čuvala vojska.

 • Sinisa

  Malo je ovde nesto cudno, i da li je ovo prava istina jer koliko sam upucen gerentoloske centre cuva vojska od pocetka vanrednog stanja?????