Zoran Kesić FOTO: N1

Zoran Kesić

Ko nam stalno iskače kad otvorimo frižider? Aleksandar Vučić

Zoran Kesić FOTO: N1
Svestan sam da je narod razočaran u opoziciju i da je u njegovoj duši zapisano to da uvek mora da bude neka persona koja će biti predvodnik. U nedostatku te persone koja se dosad nije kompromitovala, ne vidim nekog ko bi tu isplivao, ali se ipak nadam da će bes naroda da raste. Jer ima itekako razloga da raste. Ili, možda, da narod postane manje probirljiv, kaže u razgovoru za nedeljnik Vreme Zoran Kesić, novinar i autor satirične emisije 24 minuta sa Zoranom Kesićem.

"Mi smo u neprestanoj potrazi za idealnim, a ako nije idealan, šta ćeš biti, beli listić? Nikad nisam bio beli listić. Uvek bih i preko one stvari zaokružio manje zlo. Nećemo mi dobiti nikada dobro, ostaje nam uvek manje zlo. I pomirimo se s tim", kazao je Kesić.

Govoreći o protestima #1od5miliona Kesić je naveo da mu je drago što se oni održavaju, a da mu je posebno drago što se nisu prekinuli tokom praznika:

"Voleo bih da protesti bujaju, da se ovi zabrinu i iz te zabrinutosti da počnu da menjaju svoj narativ nedodirljivosti i osećaja da mogu sve. To me najviše nerivra. Osećaj da neko gore može sve. Da može da te gleda u oči i da laže, i da ta laž prođe. I to više puta dnevno, kontinuirano", kazao je Kesić.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadatak satiričara je da ubada najmoćnije i da reaguje na opštu sliku, kazao je on.

"Mi reagujemo na opštu sliku. A ko nam stalno iskače kad otvorimo frižider? Pa predsednik (Aleksandar) Vučić i mi proporcionalno reagujemo na to", kazao je Kesić.

Navodeći da analitičare, odnosno, goste emisije bira među ljudima od kojih će dobiti dobru kritičku misao, po mogućstvu ako može duhovitu, ne nužno, Kesić je rekao da želi da čuje na primer šta imaju da kažu legende - Zdravko Šotra i Želimir Žilnik.

"Ali, ne želim da znam šta ima da kaže Krle iz Idola. Ne zanima me šta ima da kaže (Dragan) Vučićević, zašto bi me to zanimalo. U njima vidim one koji će iste takve gadosti pisati i za sledećeg gazdu, meni je to odvratno. Zovem samo ljude od integriteta, a ne one koji će ko god da je na vlasti pljunuti opoziciju, jer im je to posao", kazao je Kesić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara