FOTO: Medija centar Beograd

Ko pozajmljuje milione bez kamate ocu Nebojše Stefanovića?

FOTO: Medija centar Beograd

 

Kompanija koja je drastično uvećala prihode nakon partnerstva sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra policije, pozajmila je skoro 27 miliona dinara dvema firmama povezanim sa Stefanovićem, piše nedeljnik NIN.

Kako piše NIN, firma GIM u vlasništvu Gorana Todorovića pozajmila je u 2018. godini 26,74 miliona dinara kompanijama United BG, čiji je Stefanović vlasnik, i Worldwide Constructions and Engineering Company čiji je suvlasnik.

Prema pisanju NIN-a, Todorović je u finansijskom izveštaju dostavljenom Agenciji za privredne registre naveo da se radi o „zavisnim pravnim licima".

Ovaj nedeljnik navodi da je Todorović tvrdio da njegova firma GIM „ima učešće u visini 100 odsto kapitala" u United BG i Worldwide Constructions, iako se u APR-u kao vlasnik prve kompanije vodi Branko Stefanović, a druge Stefanović i Todorović sa udelom po 50 odsto.

BIRN je otkrio da je Branko Stefanović posredovao u sklapanju unosnih poslova prodaje oružja između srpske firme „Krušik” i kupaca iz Saudijske Arabije, upravo kroz angažman u firmi GIM.

Prihodi GIM-a uvećani su skoro 700 puta, sa 0,2 na 148 miliona dinara, u odnosu na preiod pre saradnje sa Stefanovićem, navodi NIN.

NIN je prošlog meseca pisao da su firme Branka Stefanovića poslovale sa milionskim gubicima u 2018. godini, te da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović lagao je kada je rekao da firme njegovog oca nemaju promet.

Kako piše taj nedeljnik, Branko Stefanović je neposredni ili krajnji vlasnik tri kompanije: United BG, United BG Worldwide i Seven Stars Company, a suvlasnik je Worldwide Construction and Engineering Company.

U okviru Seven Stars posluje i poznati beogradski restoran Maksim, prema pisanju NIN-a. U ovom restoranu je Branko Stefanović navodno nudio 300.000 evra bivšem vlasniku hotela Šumadija Njegomiru Kilibardi, prema Kilibardinim tvrdnjama koje je preneo BIRN.

Hotel Šumadija bio je na meti huligana koji su demolirali ulaz u martu ove godine, nakon čega je novi vlasnik ušao u posed, a Kilibarda je tada tvrdio da mu hotel „otimaju uz pomoć batinaša".

PROČITAJTE JOŠ:

NIN: Nebojša Stefanović lagao o poslovima svog oca

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • zoran

    pa prvo se tata zaposlio u telekomu i cesao jajaca,pa mu to nije odgovaralo pa je onda dobijao iz krusika vojna sredstva po dampig cenama,a kao nagradu tadasnji direktor je otisao na mesto direktora zastava oruzje.divota uboga.