Ilustracija, Foto: Pexels

Ko te šiša!

Ilustracija, Foto: Pexels
Frizeri u Srbiji jedni su od najtraženijih zanatlija koji uz dovoljno mušterija imaju minimalnu zaradu veću od prosečne plate i to od 500 evra, pa naviše, piše Blic.

Međutim, malo drugačija situacija je sa početnicima, koji na početku karijere ne mogu da računaju na veliku zaradu, jer najpre moraju da usvrše tehnike pranja, feniranja i šišanja kose, a mladi sa srednjom školom ili akademijom su svakako su u prednosti, jer imaju predznanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga mnogi početnici upisuju kurseve ili se usavršavaju u poznatim salonima, gde poznati frizeri prenose svoje znanje i za nekoliko hiljada evra, a frizerka Suzana Ivić za Blic kaže da otvaranje sopstvenog frizerskog salona zahteva znatna ulaganja.

Ona navodi da je samo za nameštaj u svom salonu izdvojila između 600 i 700 evra, a po njenoj računici osnovni paket (uključujući i nameštaj) je 1.500 evra, dok postoje i znatno skuplje varijante.

Pa se tako cene profesionalnih fenova kreću od 6.000 do 13.000 dinara, makaze od 3.000 do 30.000, a najskuplji litarski šamponi dosegnu cenu i do 4.000 dinara.

Ilićeva kaže da je potrebno da prođe dve do tri godine kako bi se ulaganje u salon isplatilo, a da dopuna materijala, koja je između 25.000 do 30.000 dinara, ne ugrožava zaradu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara