Koje nacionalne manjine mladi u Srbiji najviše vole?

Foto: Pexels.com

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), u okviru velikog istraživanja o položaju mladih i njihovim potrebama, pitala je mlade kakav stav imaju prema nacionalnim manjinama u Srbiji. Neophodno je bilo da na skali od 1 do 4 ocene svoje osećanje prema pripadnicima različitih nacionalnosti, gde 1 označava "sa njima smo uvek imali bliske i prijateljske odnose", a 4 - "ne volim ih".

Među ponuđenim odgovorima bile su sledeće manjine: mađarska, rumunska, bugarska, makedonska, albanska, crnogorska, bošnjačka i hrvatska. 

Mladi u Srbiji uglavnom protiv uvođenja sankcija Rusiji

Rezultati istraživanja pokazuju da mladi najviše vole makedonsku (prosečna ocena 1,75) i crnogorsku (1,68), a najmanje albansku (2,52), bugarsku (2,09) i hrvatsku (2,04) naciju.

Sredinu ove tabeke zauzele su mađarska manjina (1,94), rumunska (1,95) i bošnjačka (1,82).

Četvrtina mladih u Srbiji doživela seksualno nasilje

Kompletan Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih za 2022. godinu, Krovna organizacija mladih Srbije objaviće 12. avgusta na Međunarodni dan mladih.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Petar

    Onaj ko je smislio da sprovodi ovakvu anketu među mladima pogazio je osnovna načela demokratije i prijateljstva među narodima. Ili je nesposoban ili jako podmukao.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.