FOTO: Wikipedia

Komšijski Lidl diže plate svojim radnicima i traži 400 novih

FOTO: Wikipedia

Iz trgovačkog lanca Lidl Hrvatska saopštili su da će zaposlenima u svih 96 objekata širom Hrvatskem, kao i u logističko-distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću od 1. marta, tj. početkom nove poslovne godine 2019., povećati bruto platu za 10 do 12 odsto.


Zadnje povećanje dogodilo se pre nepunih godinu dana, u martu 2018. godine, kada je radnicima u trgovinama i skladištima plata povećana za 8,5 odsto. Osim osnovnih primanja Lidlovih zaposlenih, koja su iznad proseka u maloprodajnoj i prehrambenoj industriji, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su sezonski dodatak, sistematski pregledi i brojne druge pogodnosti, navode iz Lidla.

Traži se 400 sezonaca 


Osim toga, Lidl posebnu pažnju pridaje razvoju svojih zaposlenih na svim nivoima. Osim kontinuiranog ulaganja u treninge i stručna usavršavanja, svojim zaposlenima omogućava i dalji razvoj karijere, skladno potrebama poslovanja. S obzirom na to da je Lidl internacionalna kompanija, zaposleni imaju priliku da preuzmu i pozicije u drugim državama ili Lidlovoj centrali u Nemačkoj, prenosi index.hr.

Trenutno je u toku konkurs za 400 sezonskih radnika u priobalnim gradovima za 2019. godinu.
 

Svake godine tokom turističke sezone, Lidl Hrvatska zapošljava oko 500 novih radnika, od kojih neki svake godine po završetku sezone imaju priliku da postanu stalno zapošljeni u Lidlu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara