Komisija odobrila 30 miliona pomoći za novosadski "Parking servis"

Foto: Pixabay

Komisija za kontrolu državne pomoći Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" odobrila je jednokratnu novčanu subvenciju od 30 miliona dinara.

Zahtev za odobrenje finanasijske pomoći je prethodno, zbog poteškoća nastalih u okolnostima pandemije, podnela Gradska uprava za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada.

U pratećem izveštaju, JKP navodi da je obim prodatih karata za parkirališta u periodu od marta do maja opao za sve usluge koje naplaćuju.

Konkretno, prodaja kiosk karata opala je na međugodišnjem nivou za oko 80 odsto, karata na zatvorenim parkiralištima za 63,6 odsto, putem SMS poruka za 54 odsto, od strane kontrolora za 100 odsto, kao i da je uklonjeno za dve trećine manje vozila nego lane.

Po sličnom ključu, komisija je odobrila i pomoć za Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad", tako što je prethodno namenjena suma uvećana sa 200 miliona dinara na 500 miliona dinara.

U izveštaju o poslovanju tog javnog preduzeća dostavljenom Komsiji navodi se da će prihodi auto-prevoznika tokom ove godine biti umanjeni za oko 892 miliona dinara, usled zdravstvene krize. 

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Mamma zr

    Da li će ovako da spasavaju izdasnim subvencijama i domaće privrednike? Zašto zaposlenima Parking servisa nije bila dovoljna pomoć koju su primili kad i svi? Koliko zaposlenih ima Parking servis i pod kojim uslovima rade?. Ispada da gradjanin može da preživi kad radi kod privatnika i dobrim delom zarađuje po učinku, a ako radi u parking servisu onda je potrebno da svoj položaj iskoristi za prikupljanje subvencija jer je, izgleda, sa državnom platom mnogo teže preživeti. I, to se sve dogadja u zemlji čiji je javni servis veći nego privatni. Ovakvo ponašanje drzave vodi nas pravo u propast.