FOTO: bjeljina.org

Kompanija "Orao" uskoro u vlasništvu Srbije

FOTO: bjeljina.org

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetili su u Bijeljini Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont "Orao" i najavili vlasničku transformaciju te kompanije, u čije vlasništvo će sa 50 odsto ući državna firma koju odredi Vlada Srbije.

Na taj način bi se obezbedila sigurnost posla i neophodan novi tehnološki korak u kompaniji koja već ima organizovanu proizvodnu disciplinu, rekao je Dodik.

On je zahvalio Vulinu na podršci koju Srbija pruža, ne samo "Orlu", nego i "Kosmosu" i "Specijalnim motorima" na Palama, ističući da bi bez toga bilo teže očuvati kapacitete u Republici Srpskoj.

Verujem da za "Orao" dolaze svetliji dani, naveo je Dodik i istakao da Srbija pokazuje uspon u vezi sa modernizacijom vojske, gde Srpska vidi šansu i želi da bude deo tog uspeha.

Prema njegovim rečima, Srbija je najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost, a njen predsednik Aleksandar Vučić jasno je rekao da je ona spremna da brani svoju slobodu i slobodu svog naroda u celini, a to uključuje i prostor Republike Srpske.

Vulin je rekao je da je "Orao" jedna od strateški važnih kompanija za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

Zbog toga smo ove godine u poslove sa "Orlom" uložili više od tri miliona evra i mogu da računaju u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga, kazao je Vulin, a prenosi RTRS.

On je naveo da je za srpsko Ministarstvo odbrane "Orao" veoma bitan i poručio da Republika Srpska može da računa na svaku pomoć i podršku sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije.

On je istakao da bijeljinski "Orao", kao i Fabrika motora specijalne namene na Palama i banjalučki "Kosmos", mogu da računaju na punu podršku Ministarstva odbrane Srbije.

Mi ćemo uvek svoje poslove na prvom mestu zaključivati sa preduzećima iz Srpske, koja može mirno i sigurno da se osloni na Ministarstvo odbrane i Vladu Srbije, poručio je Vulin.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara