Tigar pravi opremu za vojsku FinskeFOTO: Tigar

Kompanija Tigar treća najbolja fabrika na svetu

Tigar pravi opremu za vojsku FinskeFOTO: Tigar
Kompanija Tigar iz Pirota je u grupi proizvođača-izvoznika gumene obuće po poslovnim rezultatima druga u Evropi a treća u svetu, saopštila je danas ta kompanija.

U saopštenju je navedeno da su u toj kategoriji od kompanije Tigar bolje rangirani samo proizvođači iz Kine i Francuske.

Prema rečima generalnog direktora Tigra, Vladimira Ilića, izvoz kompanije u 2018. godini je bio u vrednosti oko 9,2 miliona evra, odnosno izvezeno je 550.000 pari obuće u grupaciji pod nazivom "rubber boots hand made" (gumenih čizama ručne izrade).

PROČITAJTE JOŠ:

Izvoz te robe, koji čini 70 odsto u ukupnoj prodaji kompanije, u odnosu na 2017. godinu povećan je za 35 odsto.

"Ovakav rang kompanije na svetskom nivou dokaz je da kompanija Tigar sigurnim korakom osvaja ne samo evropsko već i svetsko tržište, a da vešte ruke pirotskih majstora prave visoko kvalitetnu čizmu u kojoj se korača u celom svetu", rekao je Ilić.

On je istakao da je rast izvoza rezultat promene strukture proizvodnje, strateškog usmerenja ka skupljim proizvodima i izvozne orijentisanosti kompanije.

Uspehu kompanije i ekspanziji na svetskom tržištu, kako je rekao, doprinela je izrada visoko kvalitetne obuće specijalne namene za armije skandinavskih zemalja, izrada zaštitne obuće koja se izvozi u Hong Kong za tamošnje vatrogasce, Poljsku i kanadsko tržište, kao i izrada visoko kvalitetne gumene obuće za lovce i rudare širom Evrope.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Мр Радомир Шћепановић

    Када ће политичари ,,ТИГАР`` да продају?