FOTO: Darko Stanimirović

Komunalna policija: 29 dovođenja u policiju, jednom "radila" palica

FOTO: Darko Stanimirović

Zbog neposedovanja, nedavanja ili isteklog roka važenja lične karte komunalni policajci u Beogradu prošle godine izvršili su 29 dovođenja u policijske stanice, navodi se u godišnjem izveštaju o radu Gradske uprave Grada Beograda. U 30 situacije izvršen je pregled lica. 

Komunalni policajci upotrebili su sredstva prinude u 16 slučaja i to prvenstveno kroz upotrebu fizičke snage - 8 puta, sredstava za vezivanje 7 puta, dok je službena palica korišćena u 1 slučaju. 

Komunalni policajci su u 2018. godini ostavili 710 obaveštenja za nepropisno parkiranje, izdali 11.853 naređenja da se prekine sa činjenjem prekršaja i izvršili 20.856 provere identiteta. 

Kako se navodi, u ukupnom navedenom broju upotrebljenih sredstava prinude, ispoštovana je procedura obaveštavanja MUP RS u zakonom predviđenom roku.

Navodi se i da je tokom 2019. došlo do 9 napada na pripadnike Komunalne policije, dok je zabeleženo 86 ometanja. 

PROČITAJTE JOŠ: OPRAVDAN STRAH DA ĆE KOMUNALNA POLICIJA POSTATI PARTIJSKA

I.Pavlović

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • Mali

    Zašto nam trebaju dve vrste Policije,koja sramota od Države,komunalna Policija je parijska!!!

  • Vuk

    Hoce da uvode "gradjanske patrole" a ovi placeni komunalni 'policajci' ne rade bas nista, sem sto maltretiraju zene po autobusima i prodavce lubenica. Partijska policija koju treba ukiniti sto pre.

  • misko

    Oni rade sve sto nebi trbalo, saobracajna policija treba da vodi racuna o saobracaju,redovna policija o JRM,ovi su klasicna stranacka vojska,napadaju gradjane po BUS-u i slicno, obicne barabe