Foto: Nova ekonomija, Darko Stanimirović

Komunalna policija specijalnim uređajima snima tablice

Foto: Nova ekonomija, Darko Stanimirović

Komunalna policija će uz pomoć video nadzora i uređaja za skeniranje moći da prepozna registarske tablice parkiranih, zaustavljenih i odbačenih vozila na određenom prostoru, kada je to potrebno zbog dokazivanja prekršaja, pišu Večernje novosti. 

U Beogradu će na snagu stupiti novo pravilo o kaznama za nepropisno parkiranje na zelenim površinama, trgovima, tramvajskim šinama i pešačkim prelazima. 

Vozila sa uređajima za skeniranje za jedan sat mogu da prepoznaju od 1.500 do 3.000 registarskih tablica. U tekstu se navodi da uređaji za snimanje moraju biti vidljivi, sa istaknutim natpisom da je prostor ili objekat obezbeđen video nadzorom. 

Oni koji vozilo ostave na travnjacima platiće kaznu od 25.000 dinara, na zelenim površinama duž reka 15.000 dinara, a oko stambenih i poslovnih zgrada od 5.000 dinara.

ŠABIĆ: KOMUNALNA POLICIJA DA PRESTANE DA SNIMA GRAĐANE

BIJU KOMUNALCI, AL BIJU I BEOGRAĐANI

Ovom izmenom se očekuje i da će prihod od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje, kao i prihod grada biti uvećan.

Planirano je i da komunalna policija, pored novih 40 vozila, zaposli još 63 komunalaca. Oni će moći da učestvuju i u spasilačkim akcijama koje obuhvataju zaštitu ljudi i imovine od elementarnih nepogoda.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Milan

    Može li grad nekako da uveća prihode osim preko kazni?