Kontrolori Busplusa odsad uručuju prekršajne naloge čim uhvate putnika bez karte

Kontrolori Busplusa ubuduće će moći samo da štampaju prekršajne naloge i na licu mesta kažnjavaju putnike bez prisustva komunalnih policajaca.

Ta novina predviđena je izmenom Odluke o javnom linijskom prevozu putnika koji će se danas naći na dnevnom redu Skupštine grada.

Do sada kontrolor je šverceru mogao samo da proda takozvanu posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara ili da uzme podatke o putniku i prosledi ih Komunalnoj policiji. Ubuduće će njihovi aparati odmah štampati prekršajne naloge.

Sve je osmišljeno tako da su kontrolori samo posrednici tog procesa, odnosno kuriri koji ekspresno komunalnom policajcu šalju vaše podatke putem aparata a onda komunalci iz fotelje u svojim kancelarijama pišu kaznu, koja se vraća kontroloru i štampa na licu mesta.

U obrazloženju odluke navodi se da će time biti smanjeni troškovi davanja prekršajnih naloga, kojih je na mesečnom nivou između 12 i 15 hiljada.

"Od ovakvog uručenja se očekuje uvećanje prihoda Grada Beograda pošto će svakom putniku koji je u vozilu zatečen bez karte biti uručen prekršajni nalog", dodaje se u obrazloženju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara