Miodrag Kostić FOTO:N1

Kostić: Počeli smo u jednoj kancelariji s troje zaposlenih, a sada nas je 7.000

Miodrag Kostić FOTO:N1
Kompanija MK Group planira da u narednih pet godina investira 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope.

To je izjavio predsednik kompanije Miodrag Kostić na proslavi 35 godina poslovanja kompanije u Hotelu Šeraton (Sheraton) u Novom Sadu i naveo da je MK Group danas lider u hotelijerstvu, agraru, a AIK Banka, takođe članica te grupe, verovatno najprofitabilnija banka na ovim prostorima. 

"MK Grupa je počela sa troje zaposlenih u jednoj maloj kancelariji, a danas, 35 godina posle, imamo 7.000 zaposlenih i radimo u 74 opštine u Srbiji. Planiramo da u narednih pet godina investiramo u Srbiju i region 500 miliona evra", rekao je Kostić. 

Finansijski direktor MK Group Dušan Radičević osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj godini, a najavljuje i nove strateške odluke kompanije. 

"U prethodnoj godini otvorili smo hotel Šeraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, uvećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u narednim godinama zadržimo lidersku poziciju u jugoistočnoj Evropi u ključnim segmentima našeg poslovanja, agraru, bankarstvu i turizmu", ističe Radičević. 

U prethodnih 35 godina, kaže Radičević, MK je investirala milijardu evra u poslovanje.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara