Kovid bolnica u Batajnici: Tražili preko 800 medicinara, našli manje od 100

Foto: Nova ekonomija

Univerzitetski klinički centar Srbije (UKC) zaposlio po 47 zdravstvenih radnika sa srednjom i sa visokom stručnom spremom za potrebe kovid bolnice iako je na prethodno rapisanom konkursu tražio preko 800 medicinara, vidi se iz odluke v.d. direktora ove ustanove.

ZA SVE TRI KOVID BOLNICE SAMO JEDAN GLAVNI DOBAVLJAČ OPREME

UKCS je krajem avgusta rapisao konkurs za zapošljavanje 750 zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, ali je umesto toga uspeo da zaposli tek njih 47 na određeno vreme.

Istog dana rapisan je i konkurs za prijem 66 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom. Umesto ovog broja, UKCS je u radni odnos primio 22 doktora medicine, odnosno specijalista anestezilogije, reanimatologije i intezivne terapije i 25 doktora medicine, odnosno specijalista interne medicine. 

KOVID-BOLNICA: JEDAN SKAFANDER DNEVNO, LAVABO NA PODU I ENTUZIJAZAM LEKARA

Prema podacima iz odluke, svi novozaposleni zdravstveni radnici sa visokom stručnom spremom imaju zvanje doktora medicine iako su podeljeni u ove dve grupe, dok nijedan nema zvanje specijaliste koji su takođe traženi na konkursu.

Oba konkursa su, kako je pojašnjeno, rapisani su zbog povećanog obima posla.

UKC Srbije prema podacima za 27. avgust ove godine ima ukupno 8.038 zaposlenih, od čega 6.815 na neodređeno vreme i 1.223 na određeno vreme.

FABRIKU VAKCINA GRADIĆE ISTE FIRME KAO I SVE TRI KOVID BOLNICE

Prema sistematizaciji, broj zaposlenih trebalo bi da bude veći, jer je predviđeno da u UKC radi ukupno 10.014 zaposlenih. Najviše nedostaje lica sa srednjom stručnom spremom (treba da ih bude 5.547, a zaposleno je 3.920) gde spadaju upravo medicinskih tehničari kojih je UKC najviše i tražio na konkursu.

Podsetimo, Klinički centar Vojvodine je za potrebe kovid bolnice u Novom Sadu tražio 1.143 medicinskih radnika, ali je na konkursu primljeno tek 216 medicinara, kako je objavio portal 021.

MLADI LEKARI IZ BOLNICE U BATAJNICI KAŽNJENI ZBOG KOMENTARA NA FEJSBUKU

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.