Ilustracija FOTO: Pexels

Potvrđen "srebrni status"

Kragujevački Fijat se dogodine kvalifikuje za novi model

Ilustracija FOTO: Pexels
Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je "srebrni status" i dobila dva nova boda što je osnova da se dogodine kvalifikuje za novi model.

U upravo okončanom godišnjem ocenjivanju rada fabrike pod nazivom Proizvodnja svetske klase (WCM), kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je "srebrni status" i dobila dva nova poena.

Sada ih, piše Glas Šumadije, ima ukupno 68, odnosno dva manje od broja poena koji joj obezbeđuje "zlatni status", i koji imaju vodeće Fijatove fabrike. Sa izvesnošću se očekuje da će kragujevačka fabrika "zlatni status" u proizvodnji automobila svetske klase da osvoji već dogodine, čime će, kako veruju upućeni u ovu problematiku, da otvori nove perspektive. 

I samo zadržavanje "srebrnog statusa, uz dva dodatna poena, u godišnjem ocenjivanju organizacije i kvaliteta, rada, bezbednost proizvodnog procesa, obučenosti radnika i drugog, pokazuje, tvrde u ovim krugovima, da menadžment Fijat Krajsler automobili (FCA) ozbiljno računa na kragujevačku fabriku, koja bi, otuda, 2020. sa gotovo izvesnim "zlatnim statusom” u proizvodnji automobima svetske klase, napokon trebalo da dobije proizvodnju novog, to jest još jednog modela. 

Mnogi prognoziraju da proizvodnju novog Fojatovog modela u Kragujevcu ipak ne treba očekivati pre 2020. 

Ovogodišnja proizvodnja u FCA Srbija biće okončana 17. decembra, do kada će, usled usklađivanja proizvodnje sa zahtevima tržišta, u fabrici biti još petnaestak radnih dana. U kragujevačkoj fabrici u 2018, već sada je izvesno, biće, proizvedeno ukupno oko 60.000 automobila, što je za više od 10.000 vozila manje nego lane. 

Plan za narednu godinu još nije saopšten.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara