Vrnjačka banja. FOTO: Miljan Simonović/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

KRIK: Biznismeni bliski SNS kupili hotele u Vrnjačkoj banji

Vrnjačka banja. FOTO: Miljan Simonović/Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Biznismeni bliski Srpskoj naprednoj stranci kupili su dva hotela u Vrnjačkoj banji, nakon čega im je država dala 2,5 miliona evra novčane pomoći da ih renoviraju, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Kako piše KRIK, hotel „Tonanti" je kupio Aleksandar Papić, blizak ministru policije Nebojši Stefanoviću, a hotel „Fontana" biznismen blizak SNS-u Dragoljub Zbiljić, vlasnik „Južne bačke". 

Oba hotela pripadala su firmama koje su odvedene u stečaj a onda je njihova imovina ispod vrednosti prodata na licitaciji.

„Tonanti", koji se nekada zvao „Slavija", po ceni duplo manjoj od procenjene, kupila je 2015. godine firma „Alkantara invest" (Alcantara invest) čiji je suvlasnik Aleksandar Papić. 

Nedugo nakon kupovine, „Alkantara" je hotel prodala, ali je on ostao u rukama čoveka povezanog sa naprednjacima – danas ga poseduje Darko Đurović, sinovac nekadašnjeg direktora „Koridora" i funkcionera SNS-a, Dmitra Đurovića, piše KRIK.

Ovaj istraživački medij navodi da je hotel „Fontana" takođe prodat po duplo manjoj ceni od procenjene i to firmi „Energotehnika-Južna Bačka" u vlasništvu Dragoljuba Zbiljića. 

Hotel je nakon toga prebacio na firmu „Vita asistent", koja je danas u vlasništvu poslanika SNS-a u Skupštini Vojvodine, Milana Vlaisavljevića. 

Đurović i Vlaisavljević su krajem 2018. i početkom 2019. godine potpisali ugovore sa Ministarstvom privrede koje im je odobrilo oko 2,5 miliona evra novca građana Srbije za renoviranje ova dva hotela.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst KRIK-a koji je uznemirio predsednika Srbije

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • gaga

    Od kad je SNS od tad dobismo i BIZNISMENE, 'ajde i mene uvrstite u biznismenke pa mi omogućite bar pristojan život,jer od mojih 35 god.staža,ja ne dobih ni pristojnu penziju,bar da dobijem zvanje BIZNISMENKA