Krizni štab: Maske obavezne za sve i na otvorenom prostoru

Foto: FoNet

Na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa odlučene su nove mere protiv širenja zaraze koje će uključivati pooštrenje svih postojećih mera i kontrolu njihovog primenjivanja, a maske će biti obavezne za sve i na otvorenim prostorima, saopštila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Maske će od danas biti obavezne za sve građane i na otvorenim prostorima, a izdata je i zabrana za organizaciju svih okupljanja kao što su proslave, venčanja i slično.

Takođe, svi uslužni objekti biće u obavezi da angažuju odgovorno lice koje će biti zaduženo za striktnu primenu svih mera protiv širenja virusa.

Radno vreme lokala i dalje do 23 časa.

Saopšteno je i da će od ponedeljka Arena biti spremna za prijem pacijenata, jer "akcenat mora biti na privremenim bolnicama".

"Druge bolnice treba čuvati za pacijente koji nisu zaraženi kovidom. Naš zdravstveni sistem treba i mora funkcionisati", rekla je Tepavčević.

Podsećamo, juče su registrovana 203 nova slučaja, među 6.504 testirane osobe, dok je prekjuče taj broj bio još i veći i to 245 novoobolelih, od kojih je 80 bilo hospitalizovano.

U poslednja 24 časa preminule su dve osobe. Ukupan broj preminulih je 770.

Nove mere stupaju na snagu odmah.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Aleksandra

    To beše ona savetnica u okviru KŠ, koja je izjavila da je u toku prvog talasa bezbedno izaći na izbore? Čemu služe maske na otvorenom? Zašto stari ljudi nisu smeli da izlaze tokom vanrednog stanja kad smo svi ostali bili u kućama? Zašto broj autobusa u gradskom i međugradskom saobraćaju nije povećan shodno aktuelnoj situaciji? Zašto nema kontrole prevoza i prevoznika? Zašto nema kontrole sprovođenja mera po JP i gradilištima? Ko je odgovoran za neistinite podatke o broju zaraženih i preminulih? Koji su testovi u pitanju, PCR ili serološki? Ova vlast, sem sumanutog izazivanja panike i sumnjivih nabavki ništa konkretno i smisleno nije uvela niti sprovela ni u jednom sektoru od proglašenja i ukidanja vanrednog stanja pa sve do dana današnjeg. Građanstvo jeste u velikoj meri odgovorno i ne treba da puni budžet (iz kog plate prima KŠ i celokupna vlada) na osnovu nerazumnih i beskorisnih mera.