Krizni štab predložio da stariji učenici pređu na onlajn nastavu

Foto: Pixabay

Krizni štab je predložio da školski raspust počne 21. decembra i da traje do 18. januara, saopštio je epidemiolog Branislav Tiodorović. Pema njegovim rečima, nastaviće da rade niži razredi osnovne škole i vrtići, dok se višim razredima preporučuje da pređu na onlajn nastavu do početka zimskog raspusta, preneo je Insajder.

"Takva odluka (za onlajn nastavu) važi i za sve srednje škole jer se u srednjim školama sprovodi najviše rizičnog zaražavanje srednjoškolaca koji onda to donose svojoj kući", rekao je Tiodorović.

Kako je dodao, fakultetima se predlaže da odluče, ali je preporučeno da ko god može ide na onlajn nastavu, dok će neki morati da organizuju laboratorijske vežbe uz svo poštovanje mera.

On je naveo da se osnovne škole i vrtići neće zatvarati  i da će osnovne škole nastaviti da rade po postojećem sistemu od prvog do petog razreda.  

Prema njegovim rečima, Krizni štab je predložio da se od petog do osmog razreda ide na onlajn nastavu do početka raspusta.

ONO ŠTO VIDIMO NA EKRANU NIJE OBRAZOVANJE ZA 21. VEK

Kako je obrazložio, u celoj Srbiji u srednjim školama je nepovoljnija situacija i veći je broj učenika koji su tamo zaraženi, ali to kako je naglasio nije više od 0,24 odsto.

Član Kriznog štaba je rekao da je u osnovnim školama veći  problem sa nastavnicima, bilo da su bolesni ili da moraju da budu u izolaciji, kao i da je taj procanat 2,2 odsto u odnosu na ukupan broj nastavnika.

Odluke Kriznog štaba trebalo bi da potvrdi Vlada, a premijerka Ana Brnabić je najavila da će odluke Vlade biti u skladu s datim preporukama.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ranije je izjavio da je u slučaju potrebe sve spremno za onlajn nastavu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara