Krizni štab: Za vikend radno vreme ugostiteljskih objekata do 14 časova

Foto: Pixabay

Tržni centri, kafići i restorani tokom ovog vikenda mogu da rade od 6 do 14 časova, saopštila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević na konferenciji nakon današnje sednice Kriznog štaba. 

Nakon 14 časova dozvoljena je samo dostava hrane, tako da nije moguća ni takozvana "šalterska" usluga u ugostiteljskim objektima. 

Hoteli u svojim restoranima i kafe barovima moći će da služe goste do 14 sati, a posle toga pa sve do 22 časova, ova usluga dozvoljena je samo osobama koje imaju uplaćen smestaj u tom hotelu ili nekom drugom smeštaju.

Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova, rekla je Tepavčević.

Kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i drugi sportove za dane vikenda radiće takođe od 6 do 14 časova.

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova. 

Trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta, veterinarske ambulante, kao i kozmetički, frizerski saloni i objekti za pružanje zanatskih usluga moći će ovog vikenda da rade od 6 do 20 sati.

Kisić Tepavčević je kazala da je, prema najnovijim informacijama, u Srbiji u poslednja 24 sata registrovano 3.339 novozaraženih od 14.128 testiranih, dok je preminulo 16 osoba.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara