Leskovac odobrio sredstva za početak gradnje novog stadiona

Foto: Grad Leskovac

Odbornici Skupštine grada Leskovca doneli su odluku o izmena i dopuna plana nabavki grada Leskovca za 2020. godinu, kojom se predviđa izgradnja gradskog fudbalskog stadiona vrednosti više od 2,4 milijarde dinara.

Navodi se da će Lesovac biti prvi od tri grada, pored Zaječara i Loznice, u kojem će biti izgrađen moderan stadion "Dubočica" prema standardima UEFA.

Nakon izgradnje samog stadiona sa parkingom, što je prva faza, naredna faza podrazumevaće izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona.

U okviru treće faze će biti izgrađen ne samo sportski objekat, već i administrativni, edukativni i prateći sadržaji sa istočne strane stadiona.

"Ovo je novac koji će biti odvojen za prvu fazu, dok početak druge i treće zavisi od priliva finansijskih sredstava. Stadion koji se nalazi u širem centru grada nadomak jednog od najlepših parkova u ulici Kralja Petra Prvog i u neposrednoj blizini ulice Sime Pogačarevića, odnosno na relaciji puta Leskovac-Vlasotince, gde smo u dužini od 6,5 kilometrara u rekonstrukciju uložilio 283,3 miliona dinara, zauzimaće više od 10.000 metara kvadratnih i imaće preko 8.000 sedišta", rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je dodao i da će stadionski kompleks iomati 198 parking mesta, 128 regularnih, 32 mesta za osobe sa invaliditetom, 38 mesta u zoni za utakmice sa TV prenosom, 38 pomoćnih parking mesta, i dva za autobuse.

Pored dugo najavljivanog nacionalnog stadiona u Beogradu, planirana je izgradnja novih stadiona i u Zaječaru, Loznici, Vranju, Kraljevu, Subotici i u Novom Sadu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara