FOTO: Wikipedia

Linije BG voza saobraćaju na svakih sat vremena, umesto dosadašnjih 30 minuta

FOTO: Wikipedia

Od početka februara linije BG voza više ne saobraćaju na 15 i 30 minuta, već je vreme polazaka sada na svakih sat vremena, dok je polazak poslednje linije voza pomeren sat vremena ranije. 


Tako je poslednji polazak na relaciji Ovča-Resnik sada predviđen za 19.58h umesto dosadašnjih 20.58h.

Radovi na rekonstrukciji pruga i smanjenje linija BG voza doveli su do toga da putnici moraju da čekaju sat vremena na novi voz.

Kako su nam rekli iz JKP "Beogradski metro i voz" izvođenjem radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Beograd Centar - Zemun - Novi Sad smanjena je propusna moć pruge kroz beogradski čvor. 

Dodatno smanjenje propusne moći kroz beogradski čvor su izazvali radovi na sanaciji koloseka preko Pančevačkog mosta.

"U toku meseca januara smo učinili sve što je bilo moguće da iznađemo rešenje sa Infrastrukturom Železnica Srbije, da vozovi u vršnom satu saobraćaju na 30 odnosno 60 minuta", tvrde iz ovog preduzeća.

S obzirom na to da železničkom infrastrukturom upravlja ,,Infrastruktura Železnice Srbije" a.d, i da se radovi odvijaju u njihovoj nadležnosti kontaktirali smo ih u nameri da objasne kada će se rešiti situacija sa kašnjenjem vozova, ali nismo dobili odgovor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROČITAJTE JOŠ:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podsetimo, zbog radova na rekonstrukciji pruge od 1. februara vozovi na relaciji Beograd - Novi Sad vozovi više ne saobraćaju.

U unutrašnjem saobraćaju, vozovi će saobraćati samo na relaciji Novi Sad - Subotica i nazad, a do obustave saobraćaja doći će na relaciji Beograd Centar - Novi Sad.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara