Rasim Ljajić FOTO:N1

Ljajić: Investitori iz Azerbejdžana hoće da ulažu u naše banje i poljoprivredu

Rasim Ljajić FOTO:N1
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je tokom nedavne posete Azerbejdžanu razgovarao o mogućim ulaganjima te zemlje u Srbiju.

Ljajić je najavio da se u februaru sledeće godine očekuje dolazak velikog holetskog investitora koji će obići srpske banje. 

Ljajić kaže i da je na sastancima u toj zemlji bilo reči o investicijama u srpsku poljoprivredu, ali i putnu infrastrukturu vezano za izgradnju autoputa Ruma-Šabac-Loznica. 

Razgovaralo se, navodi, i o mogućnosti kreditiranja od strane Azerbejdžana ove deonice u Srbiji. 

Ministar je podsetio na, kako je rekao, uspešnu saradnju sa firmama iz te države koje su radile na deonici Koridora 10, deonici od 40 kilometara. 

Ljajić je izrazio nadu da će se postići dogovor sa Azarbejdžanom i da će uslovi za kreditiranje deonice Ruma-Šabac-Loznica biti još povoljniji nego za deonicu koju se firme iz te zemlje radile na Koridoru 10. 

U Azerbejdžanu su, kaže, održani sastanci sa nadležnima te zemlje, kojima su predstavljeni banjski potencijali Srbije. 

"Mi ćemo već u februaru imati posetu jednog velikog hotelijera koji ima svoje hotelske komplekse širom Rusije i Azerbejdžana", rekao je Ljajić. 

Privrednici te zemlje su kaže, zainteresovani da ulažu u sektor poljoprivrede, posebno kada je reč o stočarskoj proizvodnji i biljnoj proizvodnji, a u januaru naredne godine očekuje se dolazak zainteresovanih za ulaganje u sektor biljne proizvodnje u Srbiji.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara