FOTO: Wikimedia

Lončar: Ako Priština ne ukine takse biće problema sa lekovima

FOTO: Wikimedia
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da građani na Kosovu trenutno nemaju razloga za brigu jer svu neophodnu medicinsku pomoć mogu da dobiju u zdravstvenim centrima, ali da će u budućnosti biti problema sa lekovima, ukoliko se nastavi politika povećanja taksi na proizvode iz Srbije.

"Trenutno je tako da svega ima dovoljno i građani ne moraju da idu u zdravstvene centre u Srbiji, ali ako se ovako nastavi i u narednim danima biće to ozbiljan problem, jer nećemo moći tako da funkcionišemo", rekao je Lončar za RTS.

On je osudio ponašanje međunarodnih zdravstvenih organizacija, jer nisu pokazale zainteresovanost za probleme Srba na Kosovu.

"Niko nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna tišina sa njihove strane", naveo je Lončar.

Direktorka Apotekarske ustanove u severnoj Kosovskoj Mitrovici Ljiljana Delibašić kazala je za RTS da su rafovi državnih apoteka prazni i da nema lekova za hronične bolesnike, ali da je takva situacija od potpisivanja Briselskog sporazuma.

"To traje nekoliko godina unazad, otkako se počelo sa primenom dela Briselskog sporazuma i kada u postale neophodne posebne dozvole za dopremanje lekova", rekla je Delibašić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara