Luka Novi Sad FOTO: Luka Novi Sad

Luka Dubai iz UAE jedina želi da kupi Luku Novi Sad

Luka Novi Sad FOTO: Luka Novi Sad
U Ministarstvu privrede otvorena je jedina ponuda za kupovinu Luke Novi Sad, po početnoj ceni od 8 miliona evra, a koju je dostavila Luka Dubai iz UAE.

Arapska kompanija P&O Port (P&O Port) iz Dubaija jedina je dala ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji. 

Komisija za sprovođenje postupka privatizacije novosadske luke će oceniti ispravnost dostavljene dokumentacije ako bude u skladu sa tenderom biće otvorena i finansijska ponuda. 

Pravo učešća na tenderu imale su firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih deset godina u kontinuitetu, koje su u 2017. imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i koje su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od po 1,4 miliona tona. Na prethodnom tenderu početna cena je bila duplo veća, 15,98 miliona evra, ali nije stigla nijedna ponuda za kupovinu 99,4 odsto akcija tog preduzeća, iako su rokovi dva puta produžavani. 

Luka Novi Sad ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi, a u poslednje četiri godine poslovala je profitabilno.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara